Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Thursday

Masa belajar & memanjat

Riena Haiqal | 3:51 pm |

Assalamualaikum

Nampak tak? aku dah order dah baju ni. Hanya tunggu baju ni sampai kat aku jer lagi. Tak sabar nak melaram dengan baju ni. Yang lain semua dah sold out jadi nak tak nak beli juga la yang ni. 

Dah lupakan pasal baju kat atas tu. Sebenarnya bukan itu yang aku nak cerita. Baca tajuk ye. Tak pasal-pasal aku lari dari tajuk akibat keterujaan aku nak dapat baju tu. *ohpitam*

Ni cerita semalam punya semalam. Hakhakhak.. Saja ngetest korang pening ke tidak. Selasa belah malam. Haiqal belajar mengenal benda / objek. Ahkak teruja okey. Dulu masa aku mula-mula ajar dia memang dia tahu la tapi tak tahu nak sebut ataupun nak tunjuk.

Yang aku bulatkan tu adalah objek yang dia dah tahu dan pandai nak sebut.

Pecaya tak dia tengah tunjuk ball yang mana memang kebanyakkan mainan dia kat rumah tu adalah bola. asyik-asyik nak minta beli ball. Nampak jer bola kat mana-mana kedai, nah nah nah.. ambik ko. dia dah tunjuk dah.
Suruh sebut ball = bol
bird = bak

lepas tu cakap apa tu? apa tu? nah nah nah... itu je yang dia tahu.

Tak lama lepas tu dia kata "nenen, nenen".. Aku laju-laju buat susu dia sebelum dia buat muka dan buka sound system.


Boss kecil aku tengah sedap minum susu. Sambil kaki naik ke tangan aku. Amboi, bukan main lagi kaki ye.
Dah puas dah belajar dan minum susu ini pulak keja dia. Panjat meja. Percubaan pertama dia gagal.
Percubaan kedua beralih tempat dah. Nak kacau Mr. papa yang leka main game la tu. Aku hempuk gak Mr. papa ni nanti. Asyik main game jer keja dia. Makan lah game tu takyah makan nasi. Wakakakakaka bini yang jahat.
Percubaan ketiga. Hampir berjaya. Mr. Papa masih juga tak nak layan Haiqal. Aku makankan juga ipad tu kang.

Yes..akhirnya Haiqal berjaya. Aku rasa macam nak gigit jer budak manja ni sebab sangat-sangat nakal. Tak leh nak duduk diam asyik lari-lari, jalan, jatuh nangis. Terhentuk sikit nangis. Masa tidur jer dia diam itupun kaki dia kat muka aku. Tak pun kepala dia kat badan aku.

Okbai..

20 comments:

  1. Memang nakal tp cute la kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hheheheheeheh.. (^_^) cute tak leh nak dipisahkan dengan dia.

      Delete
  2. samalah cam hakeem jatuh sikit nangis... eh haiqal nk susu ckp nenen ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit2 nak nangis.. tak sakit pun nak nangis..saja jer nak tunjuk manja dia. (^_^)
      ye dia sebut nenen..

      Delete
  3. hahhahah comel sungguh nih!!

    pandsai haikal, dah mula mengenal yer.. seronokkan bila tgk perkembangan ank2 ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheheheh.. memang seronok bila tgk perkembangan anak ni.. rasa macam tak sangka pun ada.. (^_^)

      Delete
    2. a'aa kdg2 kita rs xsgka n teruja kan.. hihii

      Delete
  4. alololo..cutenya dia..nak ja sha ikut nenen ngn dia hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha :: hahahahahah. ikut la kalau mau.. heheheheheeh.. ada dua lagi botol dia.. mo ka? hehehehehehee

      Delete
    2. mau..hehe...tp nak susu pink ahh..xmo susu putih :P

      Delete
  5. sgt comel dress yg riena beli tuh..suka2..

    Haiqal memang anak jantan bagus btol..xsabar tunggu besar mesti die akan jadi bodyguard tuk mama die ..bestnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel :: heheheheheheh... nnti tgk saya pakai eh.. boyot jer perut saya.. hehehehehe..

      Bodyguard la sangat kan..hahahaha..

      Delete
  6. hah dah mula dia mengganas tu..dah mula dapat kaki nak memanjat laa pulak..mmg letih dah nak kejar time ni...hehehhe

    ReplyDelete
  7. bagusnya haikal..dah ada improvement..budak2 skang mmg cepat belajar kan? :)

    ha, jom tengok dress kat on9 shop saya pulak jom..:)
    ~SALE!!~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  8. olololo nakalll naik atas meja tp tetap comel hehehe.. haa bgs jugak haikal blaja tgk benda dgn perkataan.. masa ni dia cepat blaja.. hehe

    ReplyDelete
  9. comel..ske sangat tengok :)

    ReplyDelete
  10. Boyss, yunk...andang la begitu...hikhik...kalau si Yayan tu lagi la sekarang...anduii bah, memanjat tangga jak kerjanyaaa...geram aku.aku yang terpaksa exercise trn naik tangga oleh dia...eiii!hehehe

    ReplyDelete
  11. Wahh dah mula pnjat memanjat yerrr..ati2 ya nak kang jatuh xpasal ada telur ats dahi

    ReplyDelete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa