Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Saturday

aku gementar

Riena Haiqal | 11:30 am |

Assalamualaikum

Semalam aku interview SPA8 jadi aku ambik cuti untuk itu. Ramainya orang dan aku lulus sampai ke tahap 3. Memang tak ramai yang lulus. Kebanyakannya gagal semasa ujian kawad dan ujian tubuh badan. 
Pada mulanya aku pakai baju kurung la kan.. Tapi aku ada bawa baju sukan, seluar dan kasut sukan juga. Awal-awal dah diarahkan tukar ke baju sukan. 
Mula-mula kami dipanggil untuk timbang berat badan dan ukuran ketinggian. Dan pada kiraan BMI pulak disini lah banyak yang gagal. 
Ujian kedua, kami dipanggil sorang-sorang ke dalam bilik ujian untuk berkawad, ujian mata, dan latihan berjalan. Kaki, lutut peha semua di uji. Adui.. Aku wanita pertama yang lulus setelah seorang lelaki lulus. 
Ujian ketiga, mula la interview yang sebenar. Aku gementar tapi aku selawat. Syukur Alhamdulillah aku lulus dan hanya tunggu keputusan jer lagi. 

itu jer yang aku nak cerita.

dan hari ni aku cuti sebab mata aku bengkak, dan aku mula muntah-muntah tak kira masa. Dugaan..

 

21 comments:

  1. Syukur alhamdulillah... moga lulus sepenuhnye ya riena...

    Alahai xsehat plak hr ni, getwell soon dan rehat ok...:-)

    ReplyDelete
  2. syukur kak..rezeki baby..gud luck..sha da dpt details..nnt sha antar :D

    ReplyDelete
  3. gementar yang positif ne... tahniah... memang rezeki baby...huhuhu... rindu sesangat nak singgah sini, selalu bace jer, jarang nak tinggal komen...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...moga kamu brjaya mndptknnya.

    ReplyDelete
  5. interview jaw apa tu? penguatkuasa ker...
    mudah-mudahan berjaya yea riena.. but jaga kesihatan kandungan yea. masih awal lg tu...

    ReplyDelete
  6. wah...
    interview apa siap kawad bagai nih..?

    :)

    Alhamdulillah masa interview takde morning sickness yek..?

    moga berjaya..

    :)

    ReplyDelete
  7. dpt insyallah. rejeki org merandung..

    madam lala follow....

    ReplyDelete
  8. err..awal2 ngandung boleh kawad ker....mg berjaya nnt..

    ReplyDelete
  9. eh...xpa2x kandungan kau?...moga2 xpa2 riena..risau pula aku....

    ReplyDelete
  10. Gud luck ye dear. Moga ada rezeki you & anak-anak.

    ReplyDelete
  11. Dia ada sampai berapa level semua.

    ReplyDelete
  12. wahhh...ada interview dgn gomen ek. good luck ea. mane tahu dpt berkat rezeki anak yg di kandung..hehe. aminnn

    ReplyDelete
  13. alhamdulilah ..umi dokan yang terbaik buat dear ..amin2 .. umahhh!!

    lamanya umi tak kesini uuu ..umi harap dear cepat sembuh .. amin2 ..tak mau sakit2 ..tak lama lagi nak raya (^_^).

    Selamat menyambut ibadah puasa dan berbuka puasa nanti dear .. muahhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  14. insyallah pasti berjaya...amin...:)

    ReplyDelete
  15. wahhh!! boleh tahan jugak ujian tu.. tahniah2!

    eyh naper ni? bawa jumpa doktor n byr rehat k..

    ReplyDelete
  16. semoga dpt good news . kalau dapt . tahniah :)

    ReplyDelete
  17. saya doakan sis lulus interview SPA8 tu...good luck sis :)

    ReplyDelete
  18. Whoaa...lulus sampai ke tahap 3 ek? harapan cerah lah kalau gitu yunk :)

    ReplyDelete
  19. Wahhhh, Riena.....all the best aaaa!bestnya tuh...aku selalu jak pi assesment, tapi nda pnh pun kena pggl interview...sabar jak la...huhu

    ReplyDelete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa