Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Saturday

JOM SEMAK (SPR)

Riena Haiqal | 9:43 am |
Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu buat korang semua.
Korang dah semak ker Daftar Pemilih korang di Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)? Kalau korang belum semak jom kita semak sama-sama. Aku pun baru semak hari ni. 

Caranya mudah saja.


2) Click Semakan Daftar Pemilih 

3) Masukkan Nombor Kad Pengenalan pada kotak yang disediakan.
4) Click Semak


5) Akan keluarlah keputusan seperti gambar di bawah.

Atau melalui SMS / Telefon :


Kan dah musim nak mengundi ni. Selamat Mengundi. :)

36 comments:

  1. Replies
    1. CR :: saya pun baru jer terfikir nak semak.. hahahah ni kan dah waktu2 nak mengundi. :)

      Delete
  2. bab daftar ni yg paling malas. hahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM :: hehehehehehehe.. saya daftar dah lama dah.. tak ingat masa bila.. tapi baru sekarang nak semak..ni pun kes2 malas juga ni. :)

      Delete
  3. thanks for sharing sis..saya pun nak kena check ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2. jom semak cepat.. kan tak lama lagi nak mengundi. hahahaha

      Delete
  4. erkk..belom cukup umo lagi nak p mengundi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainie :: hhehehehe.. aik... tak per.. :)

      Delete
  5. eh alamak !! baru perasan yang abg ben follow awk lah !!! untung nye !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainie :: alhamdulillah.. sudi juga abg ben follow blog saya.. :)

      Delete
  6. lorrr sy pon tak semak lagik..hehee..nice sharing yerr..skrg jugak sy semak.hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe... jom semak cepat.. hehehehe :)

      Delete
  7. dah semak dah..tak sabar nak mengundi nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe.. bagus2... mari mengundi.. :)

      Delete
  8. heheheh xpenah daftar hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. sama dengan husband saya.. ingatkan nak semak utk dia juga, alih2 no record.. hahahaha

      Delete
  9. haaaaarr dh lama cari cara nk semak spr ni ..sy dh 22, dh layak bukan. haha

    awk jom la ke blog sy, vote band sy. .jom lalaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah layak dah mendaftar dan mengundi.. hehehehe

      saya dah vote dah.. :)

      Delete
  10. nak semak jugak la jap2 lagi...:)

    ReplyDelete
  11. hai mama riena cayang!!

    yayyyy umi pun dah check dah yunk .. tibalah masa untuk kita mengundi ...

    jom nyanyi .. marilah mari kita mengundi .. hahaha ..tetibe je umi ni nyanyi kat cni .. muahhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai umi daling ku.. heheheheheh
      ramai2 kita p mengundi nanti yer.. heheheheh
      marilah mari kita mengundi.. hahahahahahahah... :) muahhhhhhhhhhh juga untk Umi dan baby. :)

      Delete
  12. lum check lagi sbb umur tak cukup nk ngundi hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah. yeke belum cukup umur.. leh caya ke.. saya pun sebenarnya belum cukup umur tapi tak tahu la kenapa layak.. hahahaha

      Delete
  13. dah check last 2 weeks dan dah ada detail sha.. hehehe

    anyway sorry last week sha demam dan x sihat ..x bleh nk blogwalking sgt ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sha :: hehehehehehe.. marilah mari kita mengundi.. hehehe
      tak per.. kitorang faham.. semoga bertambah sihat yer.. :)

      Delete
  14. aaaaaaaaaaaaaaa bile mau hapdet ni.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM @ Anne :: hehehehehe.. tak der idea nak hapdet la.. tapi dah hapdet dah baru jer.. :)

      Delete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa