Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Wednesday

Mary Kay

Riena Haiqal | 1:36 pm |
Assalamualaikum


Haaaaa.. Kelas kecantikan ni dah berlangsung pada bulan Mei yang lalu dan baru sekarang aku gigih nak buat entry pasal benda ni.. Tak ker pelupa namanya tu.

Aku tahu ada kelas Mary Kay ni pun dari rakan FB. Dia tag aku untuk join kelas tu. Kelas kecantikan tu sapa tak nak kan lagipun benda dah free memang aku laju lah nak join kan. Mula-mula aku nak bawa isteri abg aku (Ipar aku) ni join tapi last minute dia kata tak dapat nak join. Jadi aku minta dia tolong untuk carikan pengganti dia. 
Dah dapat pengganti iaitu sepupu dia. 

Aku ingatkan ramai sangat yang join ni rupanya kelas tu bergilir-gilir. Macam buat appointment la kan. Kitorang ambil jam 11 pagi. Mula-mula kitorang diperkenalkan dengan produk Mary kay ni.

Mula-mula kitorang mula dari bahagian tangan. Jangan tak tahu bahagian badan pun ada juga pembersih dia yer.
Nampak tu 3 benda tu.. Lepas guna memang nampak perbezaan dia. Kulit lebih halus dan licin.
Siap sedia nak cuci bahagian muka pulak sambil masker muka.


Dah macam hantu dah aku tengok muka aku sendiri. Kitorang diminta supaya buat masker kat sebelah muka jer sebab nak tahu perbezaan antara bahagian dah masker dan bahagian yang tidak.

Sambil-sambil tunggu masker kering, kitorang diminta untuk mengisi borang. Dalam borang tu kita kena nyatakan produk apa kita guna selama ni dan jenis kulit kita. 

Lepas tu aku dah tak sempat nak snap-snap gambar lagi sebab aku dah khusyuk nak menconteng muka aku. hehehehe
Lagipun sepupu ipar aku ni jenis yang tak satu kepala dengan aku. Almaklumlah bawah umur jadi tak berapa nak menarik. Lagipun macam ada emas kat dalam mulut dia sebab sangat-sangat susah dia nak buka mulut. Jadi hanya aku yang sangat-sangat banyak tanya dan banyak cakap dengan Beauty Consultant tu.

Aku sajikan korang semua dengan produk-produk mary Kay jer yer. :)















 dan inilah dia Beauty Consultant kitorang. Dia sangat-sangat cantik dan comel. Kak Alyn

Free gift dari beliau iaitu sample Mary kay..

Terima Kasih Mary kay. Lain kali buatlah lagi kelas begini tapi pastikan ramai yang join juga jadi dapatlah bertukar-tukar pandangan..

20 comments:

  1. wahhh g kelas mary kay ye.. selalu dengar mary kay ni tapi tak pernah try pun.. ok tak riena?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liya :: ok juga.. first time saya pakai memang saya jatuh cinta dengan produk ni.. tapi tu ar mahal sikit harga dia.. hehehehehe.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. memang agak mahal juga la.. :) telan liur juga la nak beli..

      Delete
  3. berbaloi la kan dpt join kelas tuh free jer...best2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi baloi sangat.. hehehehe. free kan..:)

      Delete
  4. byknya produk dia..harga pon bley tahan kan..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. telan liur jer masa tengok harga dia.. hahahahah :)

      Delete
  5. boleh tahan juga kan..tp msti mahal ni///

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan la harganya.. telan liur sama menggigil juga la tubuh badan.. :)

      Delete
  6. tak pernah cuba arr..jenama ni,..musti mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun 1st time cuba.. heheheh.. memang agak mahal juga la.. :)

      Delete
  7. wah... meriahnya alat2 solek mary kay ni.... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 meriah dan agak mahal juga.. heheheh. ;)

      Delete
  8. wah bestnyer riena! kalau dekat cni, leh join gak :)

    ReplyDelete
  9. So sekarang makin cantiklah riena ni yea... :) cer tepek muka sikit...

    ReplyDelete
  10. menariklah class ni..nk join jugak !

    ReplyDelete
  11. product mary kay ni mmg bgs...tp terlampau mahal. parkinson aku koooo. haha :D

    ReplyDelete
  12. hehe..Mmber YM selalu jak pomot produk nieh, tapi tu la, agak mahal kan?hehe.Biasalh produk obersea, standard la kan?:)

    ReplyDelete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa