Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Friday

Masa untuk belajar

Riena Haiqal | 11:28 am |
Assalamualaikum

Pagi-pagi ni mari aku ajak korang tengok apa yang Haiqal belajar tiap pagi lepas bangun tidur dan malam sebelum tidur. Ni salah satu video yang siap dah aku download untuk dia. Aku tunjukkan video yang ni sebab Haiqal paling suka dengar lagu ni siap boleh menari-nari dan tepuk tangan lagi. Nak lebih banyak boleh la pergi ke SINI


Bangunbangun jer dari tidur dia akan minta aku pasangkan kartun ni lepas tu dia akan duduk diamdiam. Jadi aku senang jer nak buat keja lain dan mandi. Sementara Mr. Papa masih lagi menganyam mimpi indah dia. Sebenarnya banyak dah aku download siap-siap dan masukkan dalam ipad tu supaya tak payah lagi nak buka kat youtube tiap kali nak bagi dia tengok kartun-kartun dia ni.

Kalau tengok kat Youtube, lepas satu video ni habis terpaksa lagi nak tekan video yang lain pulak secara manual muahaha, nak loading lagi mana dia nak tahan tunggu. Alih-alih dia dah merayap kacau benda lain.
Jadi lebih baik download siapsiap lepas tu masukkan jer kat dalam ipad.
Sekarang ni Haiqal dah faham dah kalau kita speaking english dengan dia. Neneknenek dia terpaksalah belajar english juga yer..Pelat bahasa english mereka. Miahahahaha.

18 comments:

  1. Replies
    1. Mama Mia :: InsyaAllah... :)

      Delete
    2. Ajar anak kena ada strategik kan kak?wah..da pndai ckp om putih la haikal hehe..so sweet

      Delete
    3. Sharine :: ye perlu ada strategik yang berkesan.. hihihihi.. :)
      omputih.. hihihihihih...

      Delete
  2. Replies
    1. Rynn Zatie : hikhikhik.. tak hot sangat pun.. :)

      Delete
  3. hai..first time here.
    kita ikut komen awak kat link ben.

    :)

    follow sini sekarang.

    amboi..kecik2 dah ajar speaking nih..
    besar nanti lagi cepat la pandai..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidayah :: thanx....
      hikhikhik... :)

      Delete
  4. Mesti bijak Haiqal dah besar nanti. hee. Kecik2 dah faham bahasa Inggeris :D

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Ainie : insyaAllah... melentur buluh biar dari rebungnya.. :)

      Delete
  6. Replies
    1. hamzah ian :: hikhikhik. sebenarnya ipad tu hadiah dari papa dia utk saya tapi anak saya yang suka.. :)

      Delete
  7. damia suka tengok video maher zain dan apa lg kalau bukan upin dan ipin. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha :: maher zain? wah berjiwa dewasa Damia yer..hikhikhik... upin ipin pun haiqal minat gak kadang2.. tapi dia lebih suka pada baby tv dan english2 ni.. :)

      Delete
  8. hakeem suka tengok video 'clap your hand', sofea semua lagu dia suka sampai menari2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azi :: hihihi.. lagu yang ni dia suka sampai dia pun ikut menari gak.. ahahahakk.. lucu la budak2 ni.. :)

      Delete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa