Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Wednesday

sibuk atau penyibuk..

Riena Haiqal | 12:05 pm |

Assalamualaikum

huh.. tersangat sibuk lah. Kejang jari jemari nak tulis satu persatu borang ni. #pitamsekejap#


Napa tiba-tiba aku letak gambar di atas?Yang sibuk tu aku.. tapi yang penyibuk tu..... itu tandanya kat sini ada spesis yang suka sangat menyibuk hal aku. Aku hargai sangat-sangat kalau yang sibuk tu hal-hal yang berlaku kat pejabat ni juga. Tapi ini sampaikan hal-hal peribadi aku pun nak sibuk. Tolonglah.. 

Contohnya, aku guna alamat pejabat ni untuk daftar di SPA 8. yelah kalau guna alamat rumah aku, ntah tahun bila la akan sampai agaknya.
Baru-baru ni aku terima lah satu surat URUSAN KERAJAAN yang mana aku dapat Interview untuk jabatan kerajaan. Aku belum buka mereka dah sibuk-sibuk suruh aku buka dan nak tahu isi di dalamnya. Aku duduk kejap lepas tu aku buka dan korang mesti tahu kan apa yang akan terjadi...

Ya.. dia serbu aku dan nak tengok apa yang aku dapat. tak cukup sorang, sorang lagi yang datang. Kalau setakat disitu saja ceritanya tak per..
Belum lagi habis... Kecoh la dorang buka cerita besar-besar tentang benda ni. Kononnya aku tak lama lagi nak resign. sapa yang nak ganti tempat aku.. kononnya sementara tunggu staff baru biar dia yang ganti aku..
Helooooo... bila masa aku kata aku nak resign? Dapat pun belum pasti lagi.. 
Dahlah staff baru ada hati pulak nak ngada-ngada.. Nak naik kepala pulak..

Tekanan la.

25 comments:

  1. silalah bagi penyepak sedas dua kak riena, orang mcm tuh mmg akan ade sorang dua, lek2, & kontrol cantek, teheee :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bagi penyepak tapi tak sampai hati.. hehehehehe.. (^_^)

      Delete
  2. hahaha biasalah tue...kalau kat tempat kerja..semua kaki busy body..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kan.. macam tak biasa. (^_^)

      Delete
  3. Hehe, kalau dpt species busybody gini mmg susah la kan?nasib baik di ofis aku ni, semua lelaki.Diorang nda kesah pun kau maw buat apa...hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. YM : memang susah.. ni lah payah nya kalau semua pompuan ni kan.. (^_^)
      sekarang macam dah nda bebas mo guna alamat office..

      Delete
  4. eeee very tak suke orang busy body + mereka-reka cerita nih... ketuk kepala dia kangggg


    p/s: nak kirim kat dni pun boleh masker simply siti. hehe.. no problem. dni slalu g watson pasalnye. hantu watson :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dini : hehehehehehehehe.. betul tu.. sangat2 tak suka...

      ok nanti saya nak minta kirim la yer.. sangt2 susah nak cari kat labuan..

      Delete
  5. RASANYA SUMER TEMPAT ADA GOLONGAN NI KAN.... SABAR JE LA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. tapi apa yang saya cerita kat atas tu masih sikit tu.. (^_^)

      Delete
  6. Rase cam menyesal tak bukak kat ofis...hehehe... rase cam nak putar balik masa n bukak kat umah jer....(nape la tak terpikir bukak kat toilet kan....)... Mesti tak terpikir perangai diorg mcm tu kan...hehheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.. heheheheheheheeh.. nyesal sangat2.. tak terfikir pula ada toilet kan.. (^_^)

      Delete
  7. kena sabar sebab semua tempat ada org mcm ni..ignore jer mereka tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanieys :: sabar jer la yang termampu sekarang ni.. (^_^)

      Delete
  8. tergelak2 sy bace.. biase la tu kan.. manusia ni mane penah lari dr nk tau hal org sekeliling.. kdg2 kita x wt pape, org sbelah plak yg lebih.. rimas pun ye jgk..tp sbr jela. gaduh kang x gune gak.. sbr jela ye dak? hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM :: hehehehehe.. gelak jangan tak gelak.. (^_^)
      memang rimas tapi nak buat macamana kan.. selagi nakkeja kat sini tpaksa la bersabar.. (^_^)

      Delete
  9. u show off ye dear..org gitu tak boleh nak reserve sgt...kalau dia nak tau sgt, u eksyen je kat they all..

    u jwb je gini : 'u kata i nak resign? oh memang pun..i nk resign sbb i suka majukan diri i ni dan i nak peluang baru..' gitu

    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. betul juga kan.. tak terfikir pula.. (^_^).. tq dear

      Delete
  10. alaaa apa ssh riena.. nak sangat diaorg tgk kan... tunjukkan je.. pastu ckp u ada.. hahahha

    ReplyDelete
  11. Ishk2 ...tak da privasi betul la kalau mcm ni kan dear ..nasib baik dear ni jenis yang tak terus baran ..kalau tak kena time tu gak diorang ni..harap dear bersabar dengan karenah diorang ..

    Kat tempat umi pun ade gak .. suke nak tau hal peribadi orang lain ..ishk2 .. pelik tapi benar hihi

    ReplyDelete
  12. ish menyibuk jer dorang tuh yer...tak tau malu ke dorang...hehe

    ReplyDelete
  13. sabar..banyak org, byk ragam..

    ReplyDelete
  14. Ayooo mmg byk spesis org mcm tu skrg riena... sabo aje la!

    ReplyDelete
  15. okies..
    i puasa okies..
    sebelum i terikut perasaan i yang terasa geram jugak nih kan..
    baik i babai dulu untuk entry ini..hehe..

    bawak kuat bersabar aje la..
    takut kalau berkata waktu geram,nanti lain pulak hal yg timbul kan..
    org cam gini tak boleh dilayan..
    dan tak boleh dipercayai..

    excuse me.. i kat sini lagi tau..
    apa ke hal u sebok nak mengganti..!

    err..ok..
    dayah dah ter emo la nih..
    pasal..?
    DAYAH PERNAH MENGALAMINYA...!
    paling tak sanggup bila bos pun pnh tanya..
    "dayah dah nak berhenti ke?"

    hoi...hoi...

    hati..bersabarlah..
    ini kisah org..
    jgn nk enterprem lelebih..!

    ;)

    ReplyDelete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa