Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Friday

tragedi 26.07.2012

Riena Haiqal | 4:24 pm |

Assalamualaikum

Biarpun kepala aku rasa macam nak pecah jer tapi aku gagahkan diri untuk update tragedi ni juga.

26.07.2012 - Seorang maut dan empat lagi anak kapal masih hilang selepas kapal milik MISC (Kapal Bunga Alpinia) yang membawa methanol meletup dipercayai akibat di panah petir berhampiran keti Petronas di sini awal pagi ini.

Mangsa yang maut ditemui dalam keadaan rentung di bahgian dek kapal berkenaan.
Kejadian itu turut menyebabkan dua lagi anak kapal mengalami kecederaan dan kini dirawat di Hospital Labuan.


Anak kapal yang terbunuh dikenali sebagai Syahril Azmi Baharudin, dan empat yang hilang adalah Zahari Hashim, Mohd Hanafi Khairil, Mohd Nazim Kamsani (KL) dan seorang warga Filipina, Colangoy.
Alfatihah buat arwah Bob. semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.


gambar di atas adalah Sebelum dan selepas kapal meletup.


 

 



Gambar di atas adalah semasa kerja-kerja memadamkan kebakaran.



Update :  Seorang krew kapal yang maut dalam kejadian semalam, Sharil Azmi Baharuddin, 28, disahkan maut oleh Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia apabila mayatnya ditemui dalam keadaan rentung. Manakala terkini, dua lagi mayat ditemui terapung pada jam 1 tgh hari tadi. Sumber dari Harian Metro.

26 comments:

  1. Replies
    1. salah seorang pekerja di kapal tersebut... orang Melaka..

      Delete
    2. Oh, i tot arwah tu some1 yg close dgn your or cousin you.

      Al-Fatihah buat arwah.

      Delete
    3. Ain :; tak la... hehehehe.. kitorang pun turut bersimpati pada keluarga arwah.. dia ditemui dalam keadaan rentung...

      Al-fatihah

      Delete
  2. Replies
    1. tak.. saya tak keja kat situ.. dapat info dari kawan jer.. (^_^)

      Delete
  3. huhu terkejut tgk.. huhu

    al-Fatihah

    ReplyDelete
  4. Smg rohnya dicucuri rahmat..amin

    ReplyDelete
  5. Al fatihah kak..smoga mereka dtmptkan d klgn org2 yg beriman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal Alamin.. Al-fatihah

      Delete
  6. al-Fatihah.Kesiannya.Susah hati jugak aku Riena bila jadi begini, bkn apa YD pun keja involve dengan menthanol semua tuh...haihhh...minta dijauhkan la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dijauhkan lah dari bencana2 macam ni.... bukan apa bha ni, durang isi minyak masa berguruh dan berkilat bha.. tengah malam lagi tu... apa inda kena sambar kilat..

      Delete
  7. alfatihah....buat semua yg meninggal...tengok jugak kat tv berita tentang kapal nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Rose :: kami disini memang terkejut dengan kejadian ni..

      Delete
  8. al-fatihah pada arwah...semoga yg hilang dapat segera ditemui..dan
    semoga riena cepat baik dr sakit kepala...riena migrain ker??...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan migrain tapi morning sickness.. hehehehe... memang tak terdaya la buat beberapa hari ni.. (^_^)

      Delete
  9. ooo...tahniah buat mama riena...:))
    salam takziah buat keluarga arwah dan al-fatihah ..

    salam kenal dan follow sini juga dari kL ;)

    ReplyDelete
  10. al fatihah.. metahanol tu bahan kimia kan?

    ReplyDelete
  11. Alfatihah.. Muda lg arwah kan. Allh sygkn arwah moga ditemptkn diklngn org beriman. Amin

    ReplyDelete
  12. Al Fatihah..adik saya pun kerja kapal MISC tu..tapi based kat Melaka. terus rasa risau bila ada kejadian macam ni

    ReplyDelete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa