Jom buat duit bersama churp churp

My dear Member.. Cool!!!

Monday

Weekend

Riena Haiqal | 12:08 pm |

Assalamualaikum

Hari ini memang aku sangat-sangat sibuk sebab nak renew passport crews company. 
Nampak tak betapa banyaknya passport di atas meja aku tu.. Nampak kertas kat bawah dia tu, itulah senarai nama crews tu.. Aku nak kena isi borang Immigration lagi untuk semua tu.. Mak ai, mau tegang jari jemari aku nak tulis satu-satu... 

Tapi bukan itu sebenarnya yang aku nak cerita. Kita lupakan tentang kesibukan aku buat sementara waktu sebab aku nak ambil tenaga dulu sebelum buat semua tu.. Rasa macam nak pitam pun ada.

 Nama saya Otan.. Nama penuh saya orang utan. Saya kawan baik kepada budak nakal kat bawah ni.
 
 Bila Haiqal sibuk tengok cartoon dia, dia terus lupakan saya. Dia langsung tak bawa saya tengok cartoon sama-sama.
Tapi bila saya merajuk, dia akan pujuk saya dengan korek hidung saya. Sakit la.. 
Dah, dah tak payah nak berdialog sangat. Itu kejadian masa awal pagi bangun jer dari tidur memang itulah kerja dia.
Tengahari pulak kami anak beranak termasuk MIL aku jalan-jalan cari makan. Sambil tunggu makanan kami siap, kami bawa la Haiqal ke taman permainan ni. Tengok la aksi-aksi dia.


Eh ibu sibuk nak interprem tau.. Tak malu...



Dah la Haiqal, jomlah kita balik sebab ibu dan papa memang tersangat-sangat lapar ni..
Kat dalam kereta, Mr. Papa boleh pulak berdialog dengan aku

Mr. Papa : Nak tengok hp ibu jap. 
Aku : Apsal?
Mr. Papa : nak tengok ada ka tidak gambar papa disini.
Aku : Aduyai.. K lah.. jom tangkap gambar 

Bila dah tangkap gambar berdua, dia pulak lebih-lebih nak bergambar yer. Tanda protes ke apa tu?

Haiqal dah mengerutkan dahinya tanda tak puas hati. 


Tangan ibu menyibuk sekejap.
Ok itu jer nak cerita sebenarnya.

25 comments:

  1. oh Haiqal pun ada kwn baik eh...bagus2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM : hehehehehe.. Otan nama dia.. hehehehe.. :)

      Delete
  2. hehehe.... lawak lah husband riena ne...
    "nak tengok ada ka tidak gambar papa disini."..
    comel kot ayat...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zai :: hehehehehehehe.. comel jer ayat dia kan.. heheheheh. :)
      tak der gambar dia kat hp saya.. :)

      Delete
  3. hahahah..jeles ler tu agaknya asyik letak gambar anak jer...
    phone saya pun penuh ngan gambar anak jer..gambar hubby ada ler sekeping dua..hahah..itu bukan bermakna cinta beralih arah ...kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. kes jeles.. hahahahaha :)
      memang hp ke laptop ke ipad ke semua mesti ada gambar anak.. wajib.. hehehehe.. tu pasal la kan dia jeles.. gambar dia ntah bulan berapa last saya ambil.. hehehehehehe

      Delete
  4. Wahhhhhhhhhhhh sukanya tengok gambar2 ni dear .. comei2!!! n cantik2!! terserlah keluarga bahgia ..umi sangat2 suka dan rasa seronok ..terasa mcm dapat rasa apa yang dear sekeluarga rasa .. tak sabar rasanya nak baby keluar .. pat jalan2 mcm nie ..yeayyyy


    part korek idung tu umi suka hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. umi sayang : hehehehehehe.. memang best kalau dah ada anak.. memng semakin terasa bahagianya.. takper lagi 8 bulan Umi akan merasainya.. hehehehehe.. semoga umi dan baby Umi berada dalam keadaan sihat2 sahaja.. saya pun tak sabar nak tengok baby Umi. mesti cute macam umi juga.. hehehehehehehe

      hahahahahaha..bila dia pegang jer kawan baik dia tu, memang tak sah kalau tak korek hidung Otan tu..sian si Otan jadi mangsa keadaan.. hehehehehe..

      Delete
  5. ibu kena bagi adik la kat haiqal..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama isha :: hehehehe. usaha tangga kejayaan. heheheh..

      Delete
  6. happy je tgk gambar ni..syukur u dah lengkap semua..cml je blom lagi...masih berharap suatu hari akan ada rezeki..sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. Alhamdulillah terasa kebahagiaannya.. ehehehe.. tapi nak tambah satu lagi.. nak cari baby girl.. hehehehe
      Banyakkan berdoa.. :)

      Delete
  7. wahhh so swett. .bila dgn family mcm ni, smua stress hilang kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ye.. hilang semua stress.. :) tenang rasa jiwa..

      Delete
  8. hehe... comeynyer baby riena... sweet fmly.. :-)

    ReplyDelete
  9. bestnye boleh jalan-jalan dengan family..comel je haiqal korek hidung otan tu..hehe

    ReplyDelete
  10. a happy family!!!

    ehhh pandainya si kecik tu korek hidung otan...hahahahaha

    ReplyDelete
  11. Alooo comel peneman dia... Otan.. hehehe

    ReplyDelete
  12. otototototo comeynye orang utam kecayangam diyer :D

    ReplyDelete
  13. hehe..
    riena..!
    tau tak dayah baca kat opis nih..
    sengeh-sengeh tau baca entry nih..
    sweet aje laki bini nih bergambar dan berdialog..
    hehe..
    payah nak sorok senyum2 dayah nih ha..
    kalau boss nmpk mahu dia tanya..
    "senyum pasai apa tu.."
    haha..jenuh nak jawab deh...

    ReplyDelete

جَزَاكُمُ اللهُخَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
(Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza)
Semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kalian dengan balasan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Affiliate!!

Mohd Qasha Haiqal

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
♥ Copyright © 2012 reserved to RieNa_HaiQaL. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa